subota, 23. listopada 2010.

7 navika sretne djece

Ova ilustrirana knjiga za djecu temelji se na pustolovinama prijatelja iz 7 Hrastova. Uz mnogo simpatičnih likova, poput Tvorice Lili i Vjerana Vjeverca, djeca otkrivaju 7 navika kroz zabavne i njima pristupačne priče.
Ova knjiga djeci može pomoći na tri načina:


Prvo, poučit će ih o snazi življenja prema principima poput odgovornosti, iskrenosti, planiranja unaprijed, poštovanja prema drugima, zajedničkome radu i uravnoteženosti. Principi su poput gravitacije - bezvremenski su, univerzalni i očiti. A danas su nam potrebniji nego ikada prije.


Drugo, naučit će ih zajedničkom jeziku koji će moći upotrebljavati s roditeljima i učiteljima. Reći "moram odrediti prioritete" ili "moram pronaći rješenje koje je dobro za oboje" može biti od velike pomoći.


Treće, djeca će se poistovjetiti s jednim od ovih nezaboravnih likova, bio to Medvjed Blesavko ili Vjeverica Verica. Posljedica toga bit će da će im ove priče pomoći primijeniti 7 navika u vlastite živote.


Knjiga je osmišljena tako da svaka priča ocrtava jednu naviku. Na kraju svake priče nalaze se napomene za roditelje i učitelje - "Roditeljski kutak", koje nude nekoliko prijedloga kako potaknuti naviku opisanu u toj priči. Napomena sadržava i popis pitanja koja možete postaviti djeci (Za raspravu) i popis malih koraka koje bi djeca mogla napraviti (Dječji koraci) kako biste započeli uvježbavati te navike.


"7 navika" su moćni principi koji generacijama obogaćuju živote ljudi – principi poput odgovornosti, utvrđivanja ciljeva, poštovanja, zajedničkoga rada i uravnoteženosti. To je dokazana filozofija za odrasle i tinejdžere koja se sada može primijeniti i na djecu.

1 komentar: