srijeda, 18. svibnja 2011.

Izložba ilustracija Tomislava Torjanca u LG galeriji

Gradska knjižnica Pazin i Društvo likovnih stvaratelja Pazina pozivaju Vas na izložbu ilustracija Tomislava Torjanca u LG galeriju u utorak 17. svibnja u 19:00 sati. Izložbu možete razgledati do 28.05. radnim danom od 10 do 13 sati i od 18 do 20 sati te subotom 10 do 13 sati.

Tomislav Torjanac, rođen 1972. godine u Našicama, hrvatski je ilustrator i slikar, koji najčešće slika uljenim bojama u kombinaciji s digitalnom tehnikom. Njegov stvaralački proces odlikuju bogat kolorit i izražajni nanosi boje.
Torjanac je 2006. godine pobijedio na međunarodnom natječaju za ilustriranje romana Pijev život Yanna Martela, dobitnika nagrade Man Booker za 2002. godinu.


Natječaj su zajednički raspisali škotski nakladnik Canongate Books, britanske novine The Times, australske novine The Age i kanadske novine The Globe and Mail.Ilustrirano izdanje Pijeva života s 40 Torjančevih ilustracija do sada je objavljeno u Velikoj Britaniji, SAD-u, Kanadi, Njemačkoj, Mađarskoj, Tajvanu, Kini, Izraelu, Južnoj Koreji, Sloveniji i Hrvatskoj.
Također je ilustrirao slikovnice Mačak i vrag Jamesa Joycea, Djevojčica i div Neli Kodrič Filipić te Kako živi Antuntun Grigora Viteza.
Izlagao je na brojnim skupnim izložbama u Hrvatskoj i inozemstvu te samostalno u Londonu, a 2066. i 2007. godine radovi su mu uvršteni u američki ilustratorski godišnjak Spectrum: The Best in Contemporary Fantastic Art. Za svoj je rad Torjanac u Hrvatskoj nagrađen s dvije nagrade Kiklop i dvije nagrade Lice knjige (za slikovnice Djevojčica i div i kako živi Antuntun) te nagradom Grigor Vitez (za slikovnicu Kako živi Antuntun). 2007. godine predložen je za nagradu Vladimir Nazor.







http://www.ipazin.net/

Nema komentara:

Objavi komentar