četvrtak, 24. veljače 2011.

Dani meda :)







Održana vrhunska “medena” manifestacija
Med od čokolade, cimeta, đumbira, kremasti med… Sve su to vrste meda predstavljene uz one “klasične”, na 6. po redu Danima meda u Pazinu. Naime, uz cvjetni, bagremov, med od kadulje ili kestena, mnogi su gurmani jučer i danas, u Spomen domu imali prilike degustirati i medenjake, kolače i rakije od meda.
Izuzetno zanimljivo i maštovito uređeni štandovi nudili su vrsne medene delicije, a uz žlicu za med - Pazinsku mednu žlicu po cijeni od 15 kuna, moglo se uživati u domaćim sortama brojnih proizvođača meda i pčelinih proizvoda - propolisa, sapuna, krema…
Petak je prošao u znaku svečane dodjele priznanja za najbolje ocjenjene vrste meda u velikoj koncertnoj dvorani Spomen doma uz prigodni zabavni program nakon čega je uslijedilo druženje pčelara.
Subota ujutro bila je rezervirana za predavanja na temu “Bagremov med iz Istre” predavača Silvia Sponze, “Zajednički marketing” Uga Toića, “Suzbijanje Varoze u pčelinjoj zajednici” slovenskog predavača Vlada Auguština, te “Suvremeni način pčelarenja bez gubitaka” Dragutina Jureše.
regionalexpress.hr / iPazin.net


1 komentar:

  1. Predstava je bila odlična,
    a na Danima meda je bilo
    isto tako super. :)


    Tina D.

    OdgovoriIzbriši