četvrtak, 30. travnja 2009.

Furuli-dojmovi :)




Pika : Dojmovi sa radionice MALČIRANJA I SJETVE/SADNJE U POVIŠENE GREDICE
Objavio Kneja
Proteklog vikenda (25. i 26. travnja) grupa učenika okupljena u ekološkoj grupi Osnovne škole Vladimir Nazor Pazin, vođena učiteljicom Suzanom Nadišić i roditeljima, posjetila je permakulturno obiteljsko gospodarstvo u Furulima u kojem je održana dvodnevna radionica održivih ekološko organskih metoda uzgoja hrane. Radionice su se odvijale u sklopu projekta 'Pika i prijatelji' čakovečke udruge "Kneja", a planiraju se i nastavci radionica tijekom proljeća i jeseni na slične teme. Dvodnevne radionice je vodio Armano Jeričević. Projekt se uz Furule istodobno provodi u Zagrebu i Čakovcu.
Osnovci su u prekrasnom okruženju vježbali tehnike nastiranja, sjetve i sadnje u tzv. povišene gredice, što predstavlja neke od elemenata permakulturnog pristupa životu.
Permakultura je način dizajniranja održivih zajednica koja promatranjem i pažljivim promišljanjem prirode stvara harmonično okruženje primjereno čovjeku poštujući zemlju i okoliš u cjelini.

3 komentara:

  1. ..eko :)
    ..komentirajte i dalje :)
    ..veseli me ovaj blog :)

    Veseo produženi vikend !!!

    ...i ...ne zaboravite na tablicu množenja :) legnite na travu i množite :bube,mrave,travke,kamenčiće....
    ....vaša :) s.

    OdgovoriIzbriši
  2. uvijek te prati sreća ova da se u ljubav poći mora sadašnjost je uvijek ta da te prate lica sva a u sreći imaš nade i u tugu se uvijek pade a u ljubav se zaroni tako da budu slatki bomboni ljubav te sada prati a za dušu ćeš poslije znati uvijek te prate nožice male da u rupu ne bi pale.Sada si dobila sretan komentar nemoj se brinuti jer srce neće poginuti.Suzi od Marte!:):):):)

    OdgovoriIzbriši