utorak, 28. travnja 2009.

Furuli

28.travanj 2009. Glas Istre


POSJET UČENIKA OBITELJSKOM GOSPODARSTVU U FURULIMA

Umjetnost i poljoprivreda kao način života

FURULI -
Proteklog vikenda grupa učenika okupljena u ekološkoj grupi pazinske Osnovne škole Vladimira Nazora, vođena učiteljicom Suzanom Nadišić i roditeljima, posjetila je obiteljsko gospodarstvo u Furulima, u kojem je održana dvodnevna radionica održivih ekološko-organskih metoda uzgoja hrane. Radionice su se odvijale u sklopu projekta »Pika i prijatelji« čakovečke udruge Kneja, a vodile su ih Marijana Lesar i Armano Jeričević.- Vrijednost takvih projekata jest suradnja škole, roditelja i djece i u izvannastavnim aktivnostima koje otvaraju mogućnost boljeg međusobnog razumijevanja kroz zabavu i edukaciju. Lani smo kroz sličnu inicijativu bili na imanju obitelji Jurković koja se bavi uzgojem konja, kaže Nadišić.Mali su Pazinci kroz igru i druženje učili kako se na istoj gredici mogu posaditi različite kulture. Kroz radionice će biti obuhvaćena sva četiri godišnja doba, čime će ista grupa djece biti upoznata s kompletnim procesom uzgoja, od sjemenja do prerade u skladu s prirodnim ritmovima.Na imanju u Furulima u planu su i radionice otvorenog tipa za odrasle, odnosno slikarstva, kiparstva, plesa, glazbe, biodinamičke poljoprivrede, permakulture i duhovnih tehnika.- Živimo radosno, ne praveći razliku između umjetnosti, njive i kuhinje. Umjetnost, kopanje ili bilo koja druga ljudska aktivnost ravnopravne su. Zadovoljstvo na kraju dana jedini je kriterij, naglasio je Jeričević.Furuli su zaselak nedaleko od Paza u kojem živi dvoje djece i troje odraslih.
A. Fi.

Broj komentara: 7:

  1. ...tata Dragan je najvažniji u priči,i naravno 2.c razred...molim da se u slijedećem članku ispravi ovaj propust :))) hvala

    OdgovoriIzbriši
  2. U nedjelju je svima bilo jako lijepo, uživali smo u prirodi,lijepom vremenu,branju šparoga i ugodnom druženju sa roditeljima, djecom i domaćinima.Hvala domaćinama na susretljivosti, te se radujemo ponovnom susretu.
    Pozdrav ...Ujčići

    OdgovoriIzbriši
  3. lijep blog moram ga pohvaliti
    gortani

    OdgovoriIzbriši
  4. BILO MI JE LJEPO U SUBOTU I U NEDJELJU

    OdgovoriIzbriši
  5. Ja i Ema se malo šalimo.Došla nan je volja da pregledamo cijeli blog.POZDRAV!!!!!!!!!!!!!!!Marta i Ema

    OdgovoriIzbriši
  6. Fale nam Furuli. Dora i Nina 8.c

    OdgovoriIzbriši
  7. Dora i Nina <3
    Prontajte se :)
    gremo zajno :) ja peljen ! <3
    S.

    OdgovoriIzbriši