ponedjeljak, 16. studenoga 2009.

Biljem i pjesmom protiv gripe


Naišla sam na jedan članak iz nekih starih novina u kojem se nudi nekoliko recepata za prevenciju i lječenje tog virusnog oboljenja....pa ga dijelim sa svima vama,dragi čitatelji :)
Preporuča se ispijanje napitka čija je priprema vrlo jednostavna:u dva decilitra kipuće vode potrebno je ubaciti žličicu i pol ječmenog slada te iscijediti pola limuna,kada se tekućina ohladi.
Za spuštanje temperature koriste se oblozi od kupusa i tofua,te jabučnog octa.Spuštanje temperature može se postići i i čajem od rotkve (bijele,crne ili dajkona) .
Ako smo još uvijek zdravi ,za jačanje imuniteta preporučaju se kapi Imunal koje sadrže ekstrakt biljke ehinacea.Potrebno je uzimati pet do deset dana ,dva do tri puta dnevno po 25 kapi.
Želimo li spriječiti napad gripe ,pomiješamo usitnjeni sirovi luk,peršin,češnjak,mrkvu i hren (od svega po jednu žličicu) i pojedemo pripravak svakog dana.
Kako bismo ostali zdravi u zimskim mjesecima,treba izbjegavati pečenu i prženu hranu,rafinirani šećer,gazirane sokove i okrenuti se cjelovitim namirnicama.
Uspješna prevencija svake bolesti podrazumijeva pozitivan psihološki stav.
Stoga je preporučljivo pjevati,tvrdi poznati zagrebački makrobiotički stručnjak Zlatko Pejić.
Pjevanjem pomičemo dijafragmu i opuštamo živčani sustav,te osvježavamo stanice mozga.
Dok pjevamo,pospješujemo otpornost organizma ,a ujedno izbacujemo štetne mikroorganizme.
Imunitet se također može osnažiti svakodnevnom dozom smijeha i dobrog raspoloženja.
Eko :)
Neka ritam bude s vama!

1 komentar: